itulau_fanua

Pisinisi i Peretania o le a faʻaopoopoina le 163,000 EVs i le 2022, o se faʻaopoopoga 35% mai le 2021

1659686077

E sili atu ma le tasi vaetolu o pisinisi a Peretania o loʻo fuafua e teu faʻafaigaluega i taavale eletise (EV) faʻapipiʻiina mea tetele i le isi 12 masina, e tusa ai ma se lipoti mai Centrica Business Solutions.

O pisinisi o loʻo faʻatulagaina e teu faʻafaigaluega £ 13.6 piliona i lenei tausaga i le faʻatauina o EVs, faʻapea foʻi ma le faʻatulagaina o le faʻatupeina ma le malosi o mea e manaʻomia.O se siitaga lea o le £2 piliona mai le 2021, ma o le a faʻaopoopoina le sili atu i le 163,000 EVs i le 2022, o se faʻaopoopoga 35% mai le 121,000 na lesitala i le tausaga talu ai.

O pisinisi sa faia se "sao taua" i le eletise o le vaʻa i Peretania, o le lipoti o loʻo matauina, ma190,000 o masini tumaoti ma pisinisi EV na faʻaopoopoina i le 2021.

I se suʻesuʻega o le 200 pisinisi a Peretania mai le tele o vaega, o le toʻatele (62%) na fai mai o loʻo faʻamoemoe e faʻaogaina se 100% eletise eletise i le isi fa tausaga, i luma atu o le 2030 faʻasaina o le penisini ma le tiso faʻatau taavale, ma sili atu i le fa i le sefulu fai mai ua latou faʻateleina a latou vaʻa EV i le 12 masina talu ai.

O nisi o mafuaʻaga autu mo lenei faʻaogaina o EVs mo pisinisi i Peretania o le manaʻomia lea e ausia ana sini faʻaauau (59%), o se manaʻoga mai tagata faigaluega i totonu o le kamupani (45%) ma tagata faʻatau e faʻamalosia kamupani ina ia sili atu le faʻaleleia o le siosiomaga (43). %).

Greg McKenna, pule faatonu o Centrica Business Solutions, fai mai: “O pisinisi o le a faaauau pea ona faia se sao taua i le ausiaina o manaoga o felauaiga lanu meamata a Peretania, ae faatasi ai ma se numera o faamaumauga o EV ua faamoemoe e ulufale atu i le paka o taavale a Peretania i lenei tausaga, e tatau ona tatou mautinoa le o le tu'uina atu o ta'avale ma le tele o mea fa'apipi'i e fa'aola e lava le malosi e fa'afetaui ai le mana'oga."

E ui ina toetoe o le afa o pisinisi ua faʻapipiʻi se nofoaga e molia ai i luga o latou fale, o atugaluga i le le lava o faʻasalaga lautele o loʻo faʻaosoina ai le 36% e teu faʻafaigaluega i le totogiina o mea tetele i le isi 12 masina.O se fa'aopoopoga la'ititi lea i luga o le numera na maua o lo'o fa'afaigaluegaina tupe i le 2021, pe aO le lipoti a le Centrica Business Solution na maua ai le 34% o loʻo vaʻavaʻai i moliaga.

O le leai o ni fa'asalaga fa'alaua'itele o lo'o avea pea ma papupuni tele mo pisinisi, ma na ta'ua o le fa'afitauli autu mo le toeitiiti atoa le afa (46%) o kamupani na su'esu'eina.Toeitiiti atoa le lua vaetolu (64%) o kamupani o lo'o fa'alagolago atoa po'o se vaega i luga o feso'ota'iga totogi a tagata lautele e fa'agaoioia a latou va'a o ta'avale eletise.

O le popolega i le siitia o tau o le malosi ua tupu i masina talu ai, e tusa lava pe o le tau o le faʻaaogaina o le EV o loʻo tumau pea le maualalo nai lo le penisini poʻo le tiso, e tusa ai ma le lipoti.

O tau o le eletise i Peretania ua siʻitia ona o le maualuga o tau o le kesi i le faaiuga o le 2021 ma le 2022, o se malosi na atili faʻateleina e le osofaʻiga a Rusia i Ukraine.Suesuega mainpower Business Solutions ia Iunifa'ailoa mai o le 77% o pisinisi latou te va'aia tau o le malosi o lo latou popolega sili lea.

O se tasi o auala e mafai ai e pisinisi ona fesoasoani e puipuia i latou mai le tele o le malosi o maketi e ala i le faʻaaogaina o le gaosiga faʻafouina i luga o le upega tafaʻilagi, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le malosi.

O lenei mea o le a "aloese mai ai le lamatiaga ma le maualuga o tau o le faʻatauina o malosiaga uma mai le faʻasologa," e tusa ai ma Centrica Business Solutions.

O i latou na su'esu'eina, o le 43% o lo'o fuafua e fa'apipi'i le malosiaga fa'afouina i totonu o lona fale i lenei tausaga, ae o le 40% ua mae'a fa'apipi'i le gaosiga o malosiaga fa'afouina.

"O le tuʻufaʻatasia o tekonolosi faʻamalosi e pei o paneta o le la ma le teuina o maa i totonu o atinaʻe lautele o loʻo faʻapipiʻiina o le a fesoasoani i le faʻaogaina o mea faʻafouina ma faʻaitiitia ai le manaʻoga i luga o le faʻasologa i taimi maualuga e totogi ai," o le faʻaopoopo lea a McKenna.


Taimi meli: Au-08-2022